Pogosta vprašanja

SetWidth980 vprasanje

Pogosta vprašanja

Kako oddati naročilo?

Naročilo na naši spletni strani poteka preko kontaktnega obrazca. Pri izdelku, ki vam je všeč, kliknite na okno "oddaj naročilo". Ob kliku se vam prikaže kontaktni obrazec, v katerega vpišete vse zahtevane podatke. Po oddaji obrazca vam pošljemo predračun s ceno in morebitnimi stroški dostave (v primeru, da ste oddali naročilo z dostavo). Po plačanem predračunu vam v roku treh do štirih tednov vročo kad dostavimo na dom.

Kako podaljšati življenjsko dobo izdelkov?

Leseni čebri iz naše ponudbe niso zaščiteni z nobenim premazom, to pomeni, da so izpostavljeni vsem vremenskim vplivom. Izdelki pa se glede na material iz katerega so izdelani različno odzivajo. Vsekakor vam zaščitni premaz odsvetujemo, saj bi se del premaza lahko izločil v vodo, v kateri se namakate, to pa je zdravju škodljivo. Pri kadeh iz macesna ali termolesa, ni nobene bojazni, da se bo kad z leti poškodovala ali začela gniti. Oba materiala sta na vse vremenske vplive zelo odporna, in bi zaščitni premaz naredil več škode kot koristi, saj različni laki za zaščito lesa v resnici vodi onemogočajo, da bi izhlapela. Pri kadi iz smreke, ki je manj obstojna oziroma manj predvidljiva, pa predlagamo, da jo postavite pod nadstrešek. Vpliv okolja je tako veliko manj izrazit, saj dež in sonce kadi direktno ne dosežeta.

Kater grelec izbrati pri nakupu vroči kadi?

Pri vročih kadeh ponujamo grelec iz aluminija in grelec iz nerjavečega jekla (INOX-a). Grelec iz aluminija je cenejša izbira, velja pa za krhkejši material v primerjavi z Inox-om. Do sedaj se je v vseh primerih aluminij izkazal za dovolj zanesljiv material, za tiste, ki pa ste radi 100% prepričani o kvaliteti pa predlagamo, da vzamete čeber s pečjo iz nerjavečega jekla/Inox-a.

Kako pogosto je pri čebru potrebno menjati vodo?

Voda v vroči kadi se menja po potrebi. Če uporabljate kemična sredstva lahko vodo v njej zadržite dlje časa, če pa pustite vodo brez kemikalij predlagamo, da vodo menjavate bolj pogosto. Vsekakor pa je pomembno, da kadi ne puščate dlje časa brez vode, sploh, če je kad izpostavljena soncu. Sonce namreč les izsuši, posledično pa se material skrči. Ko vodo ponovno natočimo, lahko kad začne puščati.

Koliko vode je potrebno natočiti v čeber?

Predlagamo, da v kad natočite čim več vode, tudi če jo nekaj steče ven. Pomembno je, da je les enakomerno »namočen« v vodi, saj se tako ne more izsušiti. Posledično je možnosti, da bi kad začela puščati manj.

Koliko časa se voda v čebru segreva?

Čas, ki je potreben za segrevanje vode je odvisen od velikosti lesenega čebra. Pri najmanjši kadi s premerom 1,6m sta potrebni približno 2 uri, pri največji (2,4m) pa lahko traja tudi do 4 ure, da se voda segreje na temperaturo 35°C. Seveda pa vplivajo tudi drugi dejavniki kot so: zunanja temperatura, začetna temperatura vode, jakost plamena v peči itd.

Dostava

Za dostavo savn in vročih kadi sodelujemo s podjetjem Slovenske Železnice, ki ponuja ugodne cene tudi za večje pošiljke. Stroški dostave so odvisni od vašega naslova in velikosti vroče kadi. Običajno se cene dostave gibljejo med 30 in 70eur.

Če pa želite, da vam izdelek postavimo na vnaprej pripravljeno mesto, pa lahko dostavo organiziramo tudi s tovornjakom (hiab-om), ki lahko čeber/savno dvigne in postavi kamorkoli (10 metrov od ceste/dvorišča). Čebri se običajno dostavljajo delno sestavljeni, saj tako privarčujemo s stroški prevoza, za sestavljanje pa je potrebno 10-15 minut (montaža dimnika, fiksiranje stopnic, fiksiranje zaščite peči). Savne pa se dostavijo popolnoma končane in so pripravljene za takojšnjo uporabo.

Garancija in življenjska doba

Za vse izdelke iz naše ponudbe ponujamo 1 leto garancije. Marsikdo se pri tem vpraša zakaj samo eno leto? Les je živ, se krči in širi, vpija vlago in se suši… To ne pomeni, da bo vroča kad ali savna po enem letu zanič. Običajno vroče kadi in savne zdržijo tudi po 10 ali 20 let, vendar jih je potrebno primerno vzdrževati. Veliko je dejavnikov na katere lahko vpliva človek in s tem podaljša življenjsko dobo. TUKAJ (v spodnjem delu strani) si lahko preberete nekaj uporabnih nasvetov za pravilno uporabo lesenih čebrov. Vrtne savne pa so že zaščitene s premazom, zato posebnih navodil za vzdrževanje ne ponujamo. Priporočamo le, da na vsaki dve leti nanesete plast zaščitnega premaza.