Lesene vroče kadi

Uživaj v vroči kadi kar na svojem dvorišču. Odlična glamping izkušnja, ki te bo zasvojila! Odslej po norih cenah.

ON.vroce.kadi

Lesene vroče kadi

Dizajn - inovativen in preprost...

Naše vroče kadi so izdelane po sistemu, ki je preizkušen že stoletja in se uporablja za izdelavo vinskih sodov. Stene in tla imajo debelino 40mm in so izdelane iz izbranega materiala smreke, sibirskega macesna ali termo obdelanega lesa. Z modernimi stroji in izkušnjami smo sistem izdelave izpopolnili tako natančno, da čeber drži vodo brez dodatnega tesnjenja. Spoji med pokončnimi elementi so oblikovani z inovativno tehniko pero-utor, ki omogoča natančno zlaganje lesenih elementov tudi pod večjim kotom. To daje lesenemu čebru eleganten videz, kvaliteto in zanesljivost (za ogled slike kliknite tu). Obroči, ki vročo kad/lesen čeber držijo skupaj , so izdelani iz nerjavečega inox materiala.


Razlike med materiali

Naše vroče kadi/leseni čebri so na voljo iz različnih materialov, ki se ločijo po kvaliteti in ceni.

 • Smreka

Smrekov les je rdečkasto-bele barve.  Les lahko vsebuje žepke napolnjene s smolo. Pri obdelavi lesa so smolnati žepki sicer moteči, tehnično pa ne predstavljajo nobene razlike v funkcionalnosti. Smrekova vroča kad oz. leseni čeber je cenovno ugodna rešitev v primeru, da je postavljena pod nadstreškom ali pergolo.  Tako vremenski vplivi na les delujejo bolj počasi, kar smreki zagotovi daljšo življenjsko dobo. V splošnem velja, da je smreka zelo nepredvidljiva. Lahko se v nekaj letih poškoduje in izrabi, lahko pa zdrži tudi do 20 let.

 • Sibirski macesen

Sibirski macesen je vsestransko uporaben les. Zaradi trdnosti in obstojnosti ga uporabljajo za izdelavo lesenih fasad, teras, ograj… Na vremenske vplive (dež, sneg, sonce…)  je odporen tudi brez dodatne zaščite. Skratka, ima vse lastnosti, ki jih imajo veliko dražje vrste eksotičnega lesa, cena pa je za ponujeno še vedno nizka. Čebri iz sibirskega macesna so izdelani za uporabo na prostem, ne glede na vremenske vplive in lokacijo.

 • Termo obdelan les

Gre za novost na trgu in velja za inovacijo, ki lesu odvzame skoraj vse slabe lastnosti. S postopkom termične obdelave  lesu podaljšamo življenjsko dobo, spremeni pa se barvni odtenek (temno rjava barva). Termično obdelan les postane dimenzijsko stabilen (krči in širi se za 70% manj) in odporen proti lesnim škodljivcem. V obremenjenem okolju, kjer so vremenske spremembe hitre in nenadne se termoles obnese najbolje. Zaradi svojih lastnosti je zelo uporaben za izdelavo zunanje opreme (fasade, ograje). Čebri izdelani iz termolesa, so praktično neuničljivi, ne glede na okolje, v katero jih postavite.

 

Funkcionalnost

Vroče kadi iz naše ponudbe držijo vodo zaradi natančne izdelave in dejstva, da se les, ki je prepojen z vodo razširi. Ko se v čeber natoči voda, jo celice v lesu vpijejo, obroči pa elemente še vedno držijo trdno skupaj. Gre za podoben postopek, kot ga uporabljajo pri izdelavi lesenih čolnov in vinskih sodov.

 

Prednosti naših vročih kadi:

 1. Prva in najpomembnejša: lepota naravnega lesa. Naše kadi niso zaščitene s kemičnimi premazi in olji, ki uničujejo naravo, obstojnost pa se zaradi tega ne spremeni. Uživajte v harmoniji narave!
 2. Globoka voda: leseni čebri so izdelani z namenom, da so globoki – voda, ki vam seže do ramen vam daje občutek vzgona, uživate pa lahko tudi v nizkih zimskih temperaturah.
 3. Zdravje: namakanje celega telesa v vroči vodi spodbudi prekrvavitev, zmanjša stres, sprosti boleče mišice in pomaga pri nespečnosti.
 4. Preprostost: mirno in sproščujoče »zatočišče« kar na vašem vrtu.
 5. Zbližajte družino: druženje in sprostitev z družino na prostem – namakanje v vroči kadi je lahko tudi zabavno!
 6. Zmanjšajte stres: odmaknite se od težav in skrbi po napornem dnevu.
 7. Prisluhnite  naravi: znašli se boste v stanju, ki vas bo približal k naravi. Poslušajte zvok ptic, šumenje vetra, svetlikanje zvezd…
 8. Rustikalno in tradicionalno: naše stranke obožujejo lepoto lesa in preprost dizajn. Vroče kadi, ki ste si jih ogledali se uporabljajo že stotine let – še posebej na Japonskem in v Skandinaviji.

 

Navodila za uporabo vroče kadi:

 1. V čeber natočite vodo, ki naj sega do vrha.
 2. Peč zakurite tako, da polena (priporočamo velikost do 25cm) postavite spodaj, vrh pa založite s trskami, ki so lažje vnetljive in zakurite ogenj. Peč zajema svež zrak od zgoraj in ga potiska navzdol, zato ni bojazni, da se debelejša polena, ki ste jih postavili spodaj ne bi vnela.
 3. Počakate 2-3 ure, vmes pa po potrebi vzdržujete ogenj. Priporočamo tudi, da vodo vsake pol ure premešate, da se temperatura izenači.
 4. Ko voda doseže temperaturo okoli 35°C, je vroča kad pripravljena za uporabo.
 5. Uživajte!

 

Uporabni nasveti:

 1. Predlagamo, da čebra ne pustite dlje časa brez vode, sploh če je izpostavljen soncu. Sonce namreč les izsuši, posledično pa obstaja večja možnost, da bo kad v prihodnje začela puščati.
 2. Vodo vedno natočite do vrha. Elementi, ki so dlje časa namočeni v vodi imajo boljše lastnosti tesnjenja. Če kadi ne napolnite do vrha, obstaja možnost, da zgornji del čebra sonce osuši in posledično skrči. Razmikov, ki nastanejo med deskami ni več možno popraviti.
 3. Pozimi lahko voda v čebru zmrzne, vendar ne skrbite. Les je dovolj prožen, da zdrži pritisk, ki ga ustvari ledena ploskev na gladini.
 4. Pazite, da so obroči iz inox materiala vedno dovolj zategnjeni. Les je živ, zato se lahko obroči pri čebru sčasoma zrahljajo.

 

OPOMBA: Manjše puščanje vode pri kadi ni predmet reklamacije, saj je to lahko predmet neprimernega vzdrževanja!